Je to vzducholoď? Vejce plující na vodě? Ne. Originální restaurace si říká Lososí oko
Těleso, vznášející se na hladině Hardangerfjordu nedaleko Rosendalu je naprosto k nepřehlédnutí. Vyvolává otázky, přitahuje pozornost. Je to reklama pro podnik, který se má skutečně čím chlubit. Foto: Jonas Bjerre-Poulsen and Restaurant Iris
Vnější pláž je sestavený ze „šupin“ nerezové oceli. Stavbě dodává lesk ne nepodobný šupinám severských ryb. Třeba lososů, kteří jsou tu nedaleko, pro potřeby restaurace, chováni v udržitelné akvakultuře. Foto: Jonas Bjerre-Poulsen and Restaurant Iris
Majestát hor, dokreslující kulisu hladiny. Je to hodně nezvyklá kompozice pro restaurační podnik. Jenže to splynutí odvážné architektury a neméně odvážné gastronomie spolu skvěle chutná. Foto: Jonas Bjerre-Poulsen and Restaurant Iris
Design interiéru byl plně v režii profesionálů ze studia NORM Architects, kteří na projektu se studiem Kvorning Design spolupracovali. Druzí dodali vnější působivou obálku, první její obsah. Foto: Jonas Bjerre-Poulsen and Restaurant Iris
Bezproblémová kombinace nábytku na míru, měkkého osvětlení a přírodních materiálů vytváří uprostřed nápadných ocelových křivek budovy vřelou, intimní atmosféru. Foto: Jonas Bjerre-Poulsen and Restaurant Iris
Interiér restaurace staví na kontrastu,a doplňuje inovativní a poněkud brutalistní architekturu celého Salmon Eye. Zvlněné křivky interiéru doplňuje nábytek na míru, který ladí s hladkými oblouky místnosti. Foto: Jonas Bjerre-Poulsen and Restaurant Iris
Prostírání stolů je poctou severskému prostředí a zahrnuje přírodní materiály, zemité tóny a minimalistický design, které odrážejí syrovou krásu Hardangerfjordu. Foto: Jonas Bjerre-Poulsen and Restaurant Iris
Minimalistické formy tu najdete i jako součást degustačního menu. Slibují mimořádný zážitek v „oceánu chutí“. V nichž se i díky působivé architektuře neutopíte. Foto: Jonas Bjerre-Poulsen and Restaurant Iris
Zatímco impozantní ocelová konstrukce vypovídá o síle a modernosti, prvky tepla a pohodlí, jako je ořechové dřevo, plyšové koberce a čalouněný nábytek, vytvářejí útulné a příjemné prostředí. Foto: Jonas Bjerre-Poulsen and Restaurant Iris
Je to architektura, která „načne“ vaše smysly a připraví je na požitek zdejší kuchyně, oceněné michelinskou hvězdou. Foto: Jonas Bjerre-Poulsen and Restaurant Iris
Architektura má ke gastronomii až překvapivě blízko. Jsou nám obě vlastní, jsou nedílnou součástí našich životů. A obě teď musí usilovat o vyšší míru udržitelnosti. Foto: Jonas Bjerre-Poulsen and Restaurant Iris
Salmon Eye není kapesní záležitostí. Restaurace na vlnách nabízí užitnou plochou 1000 metrů čtverečních. Foto: Jonas Bjerre-Poulsen and Restaurant Iris
Sdílet na Facebooku Sdílet na Pinterestu
1 / 12
REKLAMA