Elektřina, plyn anebo klasika?
První radou v tom, jak vybrat gril, je bezesporu to, abyste se zaměřili na zdroj vzniku tepla. Jinými slovy, musíte si vybrat mezi elektřinou, plynem a klasickým grilem na dřevěné uhlí. Prvně jmenovaný gril je optimální především tehdy, když máte stálý přístup k zásuvce. Grilování je stejně jako s plynem zdravější. Překapávající tuk se znovu nepřepaluje. Plynové modely dávají větší nezávislost. Nejlevnější jsou pochopitelně varianty na dřevěné uhlí. Myslet ale neustále na to, jestli jej doma máte, také není optimální.
Na velikosti záleží
Potřebujete grilovat na velké párty pro spousty lidí, anebo vám postačí pouze zařízení pro přípravu steaků na oběd? I tyto skutečnosti si postupně promyslete. V prvním případě je třeba se poohlédnout po velkém modelu, který disponuje několika grilovacími plochami. Ve druhém si vystačíte s malým raclette grilem.
Jaké materiály jsou optimální?
Bytelná kovová konstrukce není u každého grilu samozřejmostí. Stejně tak dbejte i na samotnou grilovací plochu. Optimální je ta litinová, která se dá vyjmout a očistit v kbelíku s vodou.
Sdílet / hodnotit tento článek