REKLAMA
Hledat
Mapa cennemovitostí v ČR
estav.tvnový videoportál
Všechna témata

For Arch: ESTAV.cz a TZB-info zve na veletrh, živé vysílání a další novinky. Vstupenka zdarma

Veletrh For Arch proběhne od 21. 9. do 25. 9. 2021 ve veletržním areálu PVA v Praze v Letňanech. Na největší veletrh pro stavebnictví a architekturu v České republice se chystá i redakce TZB-info a ESTAV.cz. Připravujeme studiové rozhovory vysílané živě se zajímavými hosty. Pro naše čtenáře máme vstupenku na veletrh zdarma. Aktualizací prošla i oblíbená příručka Jak koupit bydlení.
Zdroj: redakce
Zdroj: redakce

Jak koupit bydlení – nová verze 2021. Ne každá nemovitost je výhra

Koupě nemovitosti se stala v posledním roce skoro módním trendem a lidé při pohledu na zvyšování cen kupují téměř cokoli, hlavně aby to bylo rychle. Nezřídka na to utrácejí rodinné úspory, zřizují hypotéky na celý život. To vše s vidinou uložení peněz, zisku v budoucnu, nebo včasného zajištění bydlení před dalším očekávaným růstem cen nemovitostí. Málokde se ale mluví o tom, že vlastnit nemovitost, nemusí být výhra a může to přinést spousty starostí, i nad rámec klasické údržby.

Nezkušený, neinformovaný kupující může naletět na mnoho skrytých pastí, jaké koupě nemovitosti ukrývá. Potom zjistí, že kvůli technické chybě na domě nebo věcným břemenům nemovitost nelze dále prodat, či jen velmi obtížně nebo výrazně pod kupní cenou. Nebo že bude muset investovat množství času i peněz pro odstranění technických či právních závad. A ze zdánlivě výhodné a narychlo plánované investice se stane lidské neštěstí s velkými ztrátami a starostmi.

Jak tomu předejít radí oceňovaná příručka Jak koupit bydlení. Soubor otázek, které sestavili odborníci sdružení redakcí ESTAV.cz. Příručku si můžete vyzvednout na našem stánku na veletrhu For Arch 2021, kde ji získáte zdarma.

Pro rok 2021 jsme její obsah aktualizovali o otázky, na co si dát pozor při koupi domu, který má nainstalovány fotovoltaické panely.

Příručka je též ke stažení zdarma na stránce projektu Jak koupit bydlení.

Volná vstupenka na veletrh For Arch 2021

Na veletrh se můžete podívat zdarma, díky pozvánce od redakce ESTAV.cz a TZB-info. Volnou vstupenku na veletrh For Arch 2021 v Letňanech naleznete pod tímto odkazem.

Vysíláme živě!

Redakce TZB-info a ESTAV.cz připravila v rámci letošního For Arch ve dnech několikadenní pásmo rozhovorů o stavebnictví, technologiích domů, cenách nemovitostí nebo udržitelném stavitelství. Vysíláme od 20. do 24. září.  Podrobnosti a odkaz na vysílání naleznete na speciální stránce. Nenechte si ujít zajímavé hosty. A pozor, tentokrát vysíláme i v noci. Témata pro noční vysílání budou různorodá, veselá i vážná.

Sdílet / hodnotit tento článek

Související témata

Přečtěte si více k tématu Jak koupit bydlení

Byty, ilustrační obrázek, zdroj: fotolia, jamrooferpix

Ombudsman: Byty zkolaudované k bydlení nelze využívat pro krátkodobou rekreaci

Byty zkolaudované k trvalému bydlení nelze podle veřejného ochránce práv Stanislava Křečka využívat pro krátkodobé ubytovací služby. Považuje to za obcházení stavebního zákona. Majitelé by takové byty měli nechat rekolaudovat. Ombudsman o tom dnes informoval na webu. Zabýval se stížností obyvatele domu, kterému…

Cihly - ilustrační obrázek, zdroj: pterwort, fotolia

Poptávka po cihlách roste, prodejci se předzásobují ze strachu z výpadků dodávek

Poptávka po zdicích a dalších stavebních materiálech začíná opět růst. Na začátek jarní stavební sezony mají prodejci ve skladech dostatek cihel, se zvyšující se poptávkou ale budou muset zásoby doplňovat. ČTK to sdělili největší čeští prodejci stavebnin DEK a Pro-Doma. Jedním z důvodů, proč se chtějí prodejci…

E-book: Příručky ZDARMA!

Příručka Jak koupit bydlení

Jak koupit bydlení

Pomocník při koupi domu, bytu, pozemku.

Příručka Jak na povolení rodinného domu

Příručka Jak na povolení rodinného domu

Poradíme s vyřízením stavebního povolení

Partner tématu

Nejnovější články

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA